TIPS- LYSSNA PÅ KROPPEN!!

Att det skulle vara farligt att träna vid förkylning stämmer. Men med den press många har på sig själva idag kan det vara lätt att bortse en förkylning och ändå dra till gymmet eller spinning passet. Det ger förstås dåliga konsekvenser.

 

 

Det som händer vid förkylning är att vi får symptom på grund av att immunsystemet i kroppen arbetar mot förkylningsviruset. Detta yttrar sig oftast som halsont, hosta, snorig näsa, feber och liknande. Kroppen lägger alltså ner all energi på att få bort viruset från kroppen vilket gör att vi känner oss sjuka. Att vi känner oss sjuka är alltså en varningssignal som finns där av en orsak. Kroppen säger åt oss att vi känner oss sjuka, och då bör man ta bort fokus från träningen tills det känns bra i kroppen igen.
Det låter enkelt. Men är så mycket svårare. Har man ett mål inom träning eller viktnedgång så ringer oftast inte varningsklockorna högt nog för att lägga träningen åt sidan någon vecka. Vi tror att det här beror på bristande kunskap och ska nu visa varför du bör lyssna på din kropp!

 

 

Hjärtmuskelinflammation är alltså en av flera dåliga saker som du kan råka ut för om du tränar fast du är sjuk.
Börjar du känna dig halvkrasslig- ta det lugnt. Känner du sig sjuk- träna inte alls.

 

Källhänvisning
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/traning/article3577495.ab


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0